Amare Den Haag gaat open

Op donderdag 2 september is cultuurgebouw Amare van de bouwcombinatie Cadanz via de Gemeente Den Haag overgedragen aan de bewoners. In het weekend van 4 en 5 september opende Amare voor het eerst de deuren voor publiek. Duizenden nieuwsgierigen namen een kijkje.

Amare is het nieuwe culturele knooppunt van Den Haag en het nieuwe onderkomen voor vier gerenommeerde organisaties: Nederlands Dans Theater, Residentie Orkest, Koninklijk Conservatorium en Amare. Silo is de partner van Amare op het gebied van branding en ontwikkelde de merkidentiteit, campagnes, wayfinding en ruimtelijke branding.

Alle foto's door De Schaapjesfabriek

Het programma van Amare start de komende weken op. Op 19, 20 en 21 november 2021 vindt het spectaculaire Open Festival plaats. Samen met (inter)nationale bespelers en partners in de stad zetten de vier bewoners van Amare een verwelkomend openingsprogramma neer met dans, klassieke muziek, Haagse popartiesten, hiphop en een familiedag.

Het markante en duurzame complex heeft vier zalen die ruimte bieden aan in totaal 3.600 bezoekers. Daarnaast zijn er twee restaurants, een congrescentrum, studio’s, leslokalen en heel veel openbare binnenruimte die openstaat voor initiatieven van bewoners van Amare, andere culturele instellingen én inwoners van Den Haag.

In de campagne figureren de toekomstige bewoners van Amare

Rene Toneman

Meer weten?

Bel of e-mail Rene