Onderwijs- en cultuurcomplex Amare kiest voor ontwerpbureau Silo

Silo gaat de merkstrategie en visuele identiteit ontwikkelen voor Amare. Het nieuwe Haagse onderwijs, cultuur en congrescomplex organiseerde een bureauselectie voor de opdracht om Amare in alle communicatie een eigen gezicht te geven. Silo kwam daarbij overtuigend als eerste uit de bus.

Amare is een huis voor heel Den Haag, een inspirerende plek waar iedereen welkom is, voor een theater- of concertbezoek, een les, een repetitie, een congres of zomaar een kop koffie of een ontmoeting.

De vier organisaties die samen Amare vormen, nodigden twaalf creatieve bureaus uit voor een selectieprocedure in twee fasen. Op basis van een aantal duidelijke criteria koos de selectiecommissie unaniem voor Silo. Een belangrijk onderdeel van het voorstel van Silo is om zowel de ‘bewoners’ van het gebouw als de inwoner van Den Haag te betrekken. Het proces en de werkwijze geven de organisatie veel vertrouwen voor een creatief én beheersbaar project.

Impressies van het interieur van Amare.

Mieke Beljaarts, Hoofd Marketing Zuiderstrandtheater en Amare:
“Amare wordt het huis van een prachtige verzameling van hoogwaardige cultuurmerken. Een creatieve, educatieve en zakelijke ontmoetingsplek. Tegelijkertijd willen we als huis voor heel Den Haag alle drempels wegnemen en een aantrekkelijke plek worden voor alle bewoners en bezoekers van de stad. Dat vraagt om een heldere positionering en een herkenbare identiteit. Silo wist ons met veel enthousiasme te overtuigen van hun aanpak en creativiteit. Ook is het een partij die geworteld is in Den Haag.”

Rene Toneman, Creative Director Silo:
“Amare heeft een belangrijke sociale functie in het hart van Den Haag. Het verbindt topklasse performers en aanstormend talent met alle inwoners van de stad. Het is niet alleen een locatie, maar ook een producent en een label. We zijn trots en gemotiveerd om Amare te helpen positioneren als een aantrekkelijk creatief merk voor iedereen. Met de identiteit dragen we bij aan een totaalbeleving die past bij de diversiteit en kwaliteit van het programma, de makers en de stad Den Haag.”

De bekendmaking van de naam Amare in oktober 2019 - Anne Reitsma Fotografie.

Amare is vanaf 2021 het nieuwe onderkomen van vier Haagse topinstellingen: het Zuiderstrandtheater, Residentie Orkest, Nederlands Dans Theater en Koninklijk Conservatorium. Naast dans, muziek, opera, shows en familievoorstellingen neemt de brede stadsprogrammering een prominente plaats in, net als de eigen producties. Het gebouw krijgt ook een belangrijke evenementen- en congresfunctie.

Dennis Flinterman

Meer weten?

Bel of e-mail Dennis