Fietsparkeergarage Den Haag wint ADC Gold Cube en andere internationale designprijzen

De fietsparkeergarage onder het Koningin Julianaplein in Den Haag is flink in de prijzen gevallen bij de belangrijkste internationale designprijzen. Het project won Gold en Silver bij de 100th Art Directors Club (ADC) Awards New York, Silver bij de European Design Awards, Bronze bij The One Show, en een Wood Pencil bij D&AD London.

De fietsparkeergarage van Silo en studiomarsman is daarnaast ook finalist in de categorie Transport Interiors van de Architizer A+ Awards. Stem nu voor de Public Vote!

De ADC Awards vormen de barometer van ontwikkeling en innovatie in de creatieve sector en werden in 2021 voor de 100e (!) keer uitgereikt. De ‘Space-age airport for cyclists’ won een Gold Cube in de categorie Spatial Design en een Silver Cube voor Design for Good: ontwerpen die bijdragen aan een betere wereld.

Bij uitreiking van The One Show – een van de meest prestigieuze awardsprogramma op het gebied van design, reclame en digitale marketing – kreeg de fietsparkeergarage een Bronze Pencil in de categorie Spatial Design.

D&AD London is een educatieve non-profit die sinds 1962 ieder jaar awards uitreikt aan het allerbeste creatieve werk uit de hele wereld. De fietsparkeergarage werd bekroond met een Wooden Pencil in de categorie Design Transformation.

De European Design Awards worden jaarlijks toegekend aan de beste voorbeelden van branding en communication design. De stalling won Silver in de categorie Signs & Displays.

00:00/00:00

Het waanzinnige ruimtelijk concept voor de ondergrondse stalling bij Den Haag Centraal werd door Silo ontwikkelt in samenwerking met studiomarsman. Het ontwerp zorgt voor comfort en veiligheid en biedt gebruikers een onalledaagse ervaring: de combinatie van licht en grafiek geeft je het gevoel onderdeel te worden van de skyline van de stad.

Rene Toneman

Meer weten?

Bel of e-mail Rene