Twee AZ Awards voor Fietsparkeergarage Koningin Julianaplein

De ondergrondse fietsenstalling bij station Den Haag Centraal heeft zowel de juryprijs als de publieksprijs gewonnen bij de AZ Awards 2021. Het project pakte de dubbele winst in de categorie Experiential Graphic Design.

De AZ Awards zijn de internationale architectuur- en designprijzen van het in Toronto gevestigde Azure Magazine. De AZ Awards zijn een teken van erkenning voor ‘s werelds beste projecten, producten en ideeën en werden in 2021 voor de elfde keer uitgereikt.

Uit ruim 1.200 inzending, koos jury van designprofessionals de winnaars. De internationale jury bestond uit Patricia Urquiola, Ini Archibong, Susannah Drake, Sou Fujimoto, Adelaide Testa, Paul Filek, Karim Rashid, Barbara Bestor, Marc Ryan en Gilles Saucier.

The graphics almost become kinetic.

Paul Filek , lid jury AZ Awards 2021

In de fietsparkeergarage onder het Koningin Julianaplein in Den Haag is het parkeren van je fiets een haast museale ervaring. Het onconventionele locatie-specifieke ontwerp van de stalling – de één na grootste van Nederland –  zorgt voor meer comfort en het groter gevoel van veiligheid voor de duizenden dagelijkse gebruikers en promoot fietsen als een gezonde en duurzame manier van leven. Silo ontwikkelde het prijswinnende ontwerp samen met studiomarsman.

Rene Toneman

Meer weten?

Bel of e-mail Rene