Designer Eline van der Ploeg versterkt Silo

Eline van der Ploeg is in juli 2018 als designer komen werken bij Silo. Met haar onderzoekende eigen stijl en internationale ervaring past ze perfect binnen het groeiende team.

Eline studeerde in 2015 af als grafisch ontwerper aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Om te experimenteren met biodesign, volgde ze tijdens haar studie een BioHack Academy bij de Waag Society.

Met haar afstudeerproject “Living Systems” won ze de Royal Academy Prize. “Living Systems” is een microbiologisch onderzoek naar typografie. Door de lettervorm te beschouwen als een levend wezen dat zich onder invloed van onvoorspelbare natuurlijke processen ontwikkelt, ontstaan vernieuwende ontwerpmethodes.

Na afronding van haar BA verhuisde ze naar Moskou om daar als ontwerper voor onder meer Ermolaev Bureau en ARCH(E)TYPE te werken.

Bij Silo zal ze haar brede interesses – van conceptual storytelling tot boekontwerp, van webdesign tot biomaterialen, van identiteiten tot data-gedreven ontwerp – verder ontwikkelen.

Dennis Flinterman

Meer weten?

Bel of e-mail Dennis