Fietsparkeergarage Koningin Julianaplein winnaar drie Dezeen Awards

De fietsparkeergarage bij Den Haag Centraal is door de jury van de Dezeen Awards uitgeroepen tot Civic and cultural interior of the year, Graphic design of the year en het overall Design project of the year 2021. Het project van Silo en studiomarsman wordt omschreven als een “zeer dapper ontwerp dat eruit springt.”

De jaarlijkse Dezeen Awards zijn de maatstaf voor internationale topklasse in architectuur, interieurontwerp en design; ze vormen de ultieme onderscheiding voor architecten en ontwerpers. De awards worden georganiseerd door Dezeen, ‘s werelds populairste en invloedrijkste website over architectuur en design.

De 11 winnende interieurprojecten werden gekozen uit 1.314 inzendingen door een master jury bestaande uit de Londense architect Ben Allen, Julie Eizenberg (KoningEizenberg Architecture), Amit Gupta (STIR), Petra Blaisse (Inside Outside), interieurarchitect Alexandria Dauley en interieurarchitect Susie McLaren (SHH).

Dit is een impactvol concept met grote voordelen wat betreft infrastructuur en mobiliteit. De dynamische graphics zorgen voor een geweldige gebruikerservaring en stimuleren interactie.

Jurycommentaar , Dezeen Awards

In de fietsparkeergarage onder het Koningin Julianaplein wordt de dagelijkse activiteit van het parkeren van je fiets een haast museale ervaring. Het onconventionele locatie-specifieke ontwerp van de stalling zorgt voor meer comfort en het groter gevoel van veiligheid voor de duizenden dagelijkse gebruikers. Daarnaast promoot het ontwerp Den Haag als een fietsvriendelijke stad. Het project heeft meer dan tien design- en architectuurawards en nominaties ontvangen.

00:00/00:00
Rene Toneman

Meer weten?

Bel of e-mail Rene