Drie ADC awards voor Silo in New York

Op 8 mei 2017 ontving Silo van de Art Directors Club (ADC) in New York twee gouden Cubes, en de prestigieuze Designism Cube.

De ADC Designism Cube geldt als erkenning voor innovatie die maatschappelijke of politieke veranderingen bevordert. De healing environment die Silo in samenwerking met Mecanoo architecten creëerde in het nieuwe Zaans Medisch Centrum viel niet alleen op door het bijzondere ontwerp, maar ook door de potentiële maatschappelijke impact van het project.

Jasper Tonk van Mecanoo (rechts) samen met Rene Toneman en Djoeke Delnooz tijdens de 96th ADC Awards in Art Beam, New York City.

Eerder ontving Silo voor hetzelfde project in Londen al een D&AD Yellow Pencil en een ADCN award in Amsterdam. Dat Silo ook in New York in de prijzen viel is bijzonder. Ze worden zelden aan Nederlandse bureaus uitgereikt en Silo was dit jaar als enige Nederlandse bureau genomineerd.

ADC staat voor Art Directors Club New York. Ondermeer Walt Disney, Charles Eames en Andy Warhol waren lid van deze fameuze organisatie. De ADC Awards zijn begonnen in 1920 en daarmee de langstlopende creatieve onderscheidingen ter wereld. De prijs geldt als de Oscars voor de creatieve industrie.

Rene Toneman

Meer weten?

Bel of e-mail Rene