Veteranendag 2020: Vier het samen, vier het thuis

Tijdens de Nederlandse Veteranendag tonen we ieder jaar onze waardering voor alle Nederlandse veteranen. Ook Veteranendag vindt dit jaar in aangepaste vorm plaats. Silo adviseerde over de communicatiestrategie en ontwikkelde een passende campagne.

Vier bijzondere veteranenverhalen staan centraal tijdens een NOS-uitzending op zaterdag 27 juni om 12:45. live vanuit de Ridderzaal in Den Haag.

We horen de verhalen van Maaike, veteraan en ondersteunend ic-verpleegkundige tijdens de coronacrisis; en Dennis, Bosnië- Irak- en Afghanistan-veteraan die tijdens de coronacrisis als vrijwilliger in een verpleeghuis werkte. Daarnaast vertellen ook Rick, gewond geraakt in Afghanistan en nu lid van het Nederlandse Invictus Team en Hendrik, indertijd vijf jaar lang ingezet in Nederlands-Indië in de Ridderzaal over hun ervaringen.

De campagne borduurt voort op de visuele stijl van de afgelopen editie en is erop gericht mensen bewust te maken van deze alternatieve Veteranendag. Door te kijken naar televisie-uitzending kan iedereen op gepaste wijze Veteranendag vieren: Vier het samen, vier het thuis.

Sinds 2010 werkt Silo samen met de Stichting Nederlandse Veteranendag. Begin dit jaar is die samenwerking opnieuw verlengd. We adviseren over de communicatiestrategie, ontwikkelen de creatieve campagnes en vertalen deze door in alle publiciteitsmiddelen. We kijken uit naar een Nederlandse Veteranendag in vol ornaat in 2021!

Dennis Flinterman

Meer weten?

Bel of e-mail Dennis