EasyScan kiest Silo voor verbetering klantbeleving

EasyScan levert geavanceerde apparatuur voor oogonderzoek. Het bedrijf richt zich in toenemende mate op de retailomgeving. Voor EasyScan ontwikkelt Silo een gebruiksvriendelijke online tool die opticiens helpt hun klanten beter te adviseren.

Met gebruik van EasyScan krijgen opticiens meer informatie dan bij regulier oogonderzoek. Eventuele oogproblemen kunnen zo in een eerder stadium gesignaleerd worden. De specialistische opticien biedt zo meer service en kan zich daarmee positief onderscheiden in het marktsegment.

Oogonderzoek is niet altijd prettig en vaak krijg je als klant ineens veel informatie te verwerken. Met EasyScan is het onderzoek relatief snel en comfortabel. Door uitkomsten van de scan op een toegankelijke manier te communiceren, wordt de totaalbeleving van het onderzoek verder verbeterd.

Tijdens de onderzoeksfase werden ook de ogen van de Silo-designers gescand.

Voorafgaand aan het ontwerp van de nieuwe customer-facing software, heeft Silo de customer journey geanalyseerd. Door middel van gebruikersonderzoek zijn verschillende scenario’s geïnventariseerd waarin EasyScan gebruikt wordt – en hoe zowel de opticien als de klant dit ervaren. Zo zorgen we voor een oplossing die daadwerkelijk bijdraagt aan een betere klantbeleving.

De ontwikkeling van de customer-facing software is inmiddels begonnen. De nieuwe tool wordt naar verwachting medio 2019 gelanceerd.

Dennis Flinterman

Meer weten?

Bel of e-mail Dennis