Fietsparkeergarage Koningin Julianaplein open op Dag van de Bouw

Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 15 juni 2019 is de in aanbouw zijnde fietsparkeergarage bij Den Haag Centraal open voor publiek. Bezoekers krijgen een exclusieve preview van het Escheriaans stadslandschap dat Silo ontwierp voor deze locatie.

Het fietsgebruik in Den Haag groeit en dus de behoefte aan voldoende stallingen. Onder het Koningin Julianaplein wordt een stalling gerealiseerd voor ongeveer 8500 fietsen: één van de grootste van Nederland. Het vertrek uit en de aankomst in de comfortabele en innovatieve stalling is een gastvrij visitekaartje voor Den Haag.

In samenwerking met Studio Marsman, ontwikkelde Silo een visuele interventie voor de lichtwand die de stalling omsluit. Het ca. 1.040 vierkante meter groot ‘stadslandschap’ is opgebouwd uit gevelelementen van bekende Haagse gebouwen. In één ruimte ervaar je de iconische architectuur van onder ‘De vulpen’ en het ‘IJspaleis’.

De rondleidingen door de fietsparkeergarage wordt georganisserd door TBI-onderneming Mobilis, de bouwer van de stalling.

Meer informatie.

Rogier Coopmans

Meer weten?

Bel of e-mail Rogier