Healthcare Design Magazine over Zaans Medisch Centrum

Op de cover van Healthcare Design Magazine staat deze maand de healing environment van het Zaans Medisch Centrum. De publicatie gaat in op de ideeën achter de ruimtelijke branding en hoe deze naadloos aansluit bij de bewegwijzeringsstrategie.

Het artikel benadrukt de noodzaak van wayfinding om de stress van het bereiken van je bestemming in een zorginstelling te minimaliseren. In het Zaans Medical Center is de aanpak voor wayfinding verrijkt door de toevoeging van zwart-witte lijntekeningen. Deze zorgen voor een sterk verbinding tussen gebouw en gebruiker.

“We wilden een specifieke stijl gebruiken die afwijkt van wat je normaal in ziekenhuizen ziet. Iets onverwachts, maar uiteraard wel van hoge esthetische kwaliteit. De lijntekeningen zorgen op een subtiele manier voor herkenbaarheid. Ze stimuleren een diversiteit aan persoonlijke interpretaties,” aldus creatief directeur Rene Toneman van Silo in het artikel.

Healthcare Design Magazine biedt inzicht, informatie en inspiratie voor een breed publiek van architecten, interieurontwerpers, ziekenhuisbeheerders, facilitair managers en andere partijen die betrokken zijn bij de bouw en renovatie van zorginstellingen.

Lees meer over de healing environment in Zaans Medisch Centrum.

Rogier Coopmans

Meer weten?

Bel of e-mail Rogier