Koningin Máxima in gesprek met ambassadeurs ‘Kom uit je schuld’

Koningin Máxima is in gesprek gegaan met de ambassadeurs van de campagne ‘Kom uit je schuld’. De campagne spoort mensen met schulden aan om over hun financiële problemen te praten.

Koningin Máxima was te gast tijdens een congres voor stakeholder in de schuldhulpverlening in het Muntgebouw in Utrecht. Het congres is onderdeel van de meerjarige overheidscampagne om het taboe op schulden te doorbreken.

EMMA en Silo ontwikkelde de campagnestrategie en identiteit. In de campagne staan ambassadeurs centraal – mensen die voor hun schuld zijn uitgekomen. Zij vertellen hun persoonlijk verhaal en hoe ze het taboe hebben doorbroken.

Praten over geld is niet gemakkelijk, zeker als het over schulden gaat. Het taboe op schuld zorgt voor een gevoel van schaamte. Het herkennen van de taboes en het bespreekbaar maken van geldzorgen is de eerste stap richting het oplossen van schuldproblemen.

Taboedoorbreking is het beginpunt, maar mensen die hulp zoeken moeten die hulp ook krijgen. Goede, passende dienstverlening is noodzakelijk.

Tamara Van Ark , Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Het congres gaf professionals in de schuldhulpverlening uit het hele land de mogelijkheid kennis, informatie en ervaringen uit te wisselen. De opening werd verzorgd de staatssecretaris, die de rol van schuldhulpverlening benadrukte.

Bekijk de hele case over ‘Kom uit je schuld’.

Fotografie: Martijn Beekman

Dennis Flinterman

Meer weten?

Bel of e-mail Dennis