Muziekgebouw en Dudok openen nieuw grand café 4’33

Silo heeft de de visuele identiteit ontwikkeld van 4’33, het nieuwe grand café in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Het grand café is een gezamenlijk initiatief van het Muziekgebouw en Dudok Groep.

Het concertpubliek, de bewoners en bezoekers van Amsterdam kunnen bij 4’33 terecht voor ontbijt, lunch, diner en borrel. In het nieuwe grand café zal ook muziekprogrammering plaatsvinden. 4’33 is voor de Dudok Groep – een Rotterdams bedrijf in hart en nieren – de eerste horecagelegenheid in Amsterdam.

De naam van het grand café is ontleend aan de compositie 4’33” van John Cage: exact 4 minuten en 33 seconden complete stilte. Alleen toevallig omgevingsgeluid is hoorbaar. Absolute stilte bestaat alleen bij de gratie van geluid, aldus de componist.

Het logo maakt van de naam een karaktervol gebaar. In de verschillende uitingen wordt gebruik gemaakt van de typisch horizontale en verticale vlakverdeling die kenmerkend zijn voor de architectuur van Willem Dudok.

De officiële opening van het grand café op vrijdagmiddag 7 september werd opgeluisterd door een uitvoering van 4’33” door Reinbert de Leeuw, het boegbeeld van de hedendaagse muziek.

Silo werkt al bijna tien jaar voor het Muziekgebouw. In 2016 werd de merkidentiteit volledig geherdefinieerd. Het beeldmerk, afgeleid van het gebouwsilhouet, is een pulserend baken dat oriënterend en richtinggevend is voor iedereen die zoekt naar nieuwe muzikale ervaringen.

Rene Toneman

Meer weten?

Bel of e-mail Rene