Rijksmuseum Boerhaave is European Museum of the Year

Rijksmuseum Boerhaave is uitgeroepen tot European Museum of the Year. Het geheel vernieuwde museum in Leiden kreeg de prijs voor de innovatieve manier waarop technologie en persoonlijke verhalen worden ingezet om de impact van wetenschap en geneeskunde te communiceren.

De jury roemde de uitzonderlijke benadering van wetenschapscommunicatie. “Het resultaat is wetenschap met een menselijk gezicht, die nieuwsgierigheid en verwondering opwekt en een breed publiek betrekt bij debatten over de belangrijke wetenschappelijke en ethische vraagstukken van onze tijd.”

De prijs werd uitgereikt door het European Museum Forum, dat onder de Raad van Europa valt. Sinds 1977 beloont de jury ieder jaar vernieuwende ontwikkelingen die de publieke kwaliteit verhogen en van grote invloed kunnen zijn voor het vakgebied.

Silo ontwikkelde voor Rijksmuseum Boerhaave een merkidentiteit die intrigeert en uitnodigt tot ontdekken. Het wetenschappelijke proces en het anders kijken worden verbeeld in visuele experimenten, door transformatiue en vervorming.

Bekijk de volledige case van Rijkmuseum Boerhaave.

Rogier Coopmans

Meer weten?

Bel of e-mail Rogier