Silo grootste winnaar bij European Design Awards 2017

Bij de uitreiking van de European Design Awards op 27 mei 2017 in Porto was Silo de grootste winnaar. Ook werd het bureau verkozen tot European Design Agency of the Year. In 2012 viel die eer het bureau ook al toe.

Het is voor het eerst in de geschiedenis van de awards dat eenzelfde bureau twee keer tot Agency of the Year wordt gekozen. Silo kreeg dit jaar twee gouden awards voor zijn werk voor Zaans Medisch Centrum, een gouden award voor Muziekgebouw aan ’t IJ en twee bronzen awards voor Life Sciences Incubator en New Delftware.

We zijn blij verrast dat we voor de tweede keer worden uitgeroepen tot Agency of the Year. Het is mooie opsteker voor ons team dat hard gewerkt heeft dit jaar. Ik wil ook onze opdrachtgevers bedanken voor een geweldige samenwerking die dit mede mogelijk heeft gemaakt.

Rene Toneman , Silo

De healing environment in Zaans Medisch Centrum won twee keer goud. In het nieuwe ziekenhuis is veel aandacht besteed aan het bieden van positieve afleiding en een optimale gebruikerservaring voor patiënten en bezoekers. Silo creëerde spatial identity in samenwerking met Mecanoo Architecten vanuit een human-centered aanpak; een strategie waarin gebruikers centraal staan.

“Ziek zijn brengt een verhoogde mate van stress en emotie met zich mee, dat is niet bevorderlijk voor herstel. Ons doel was om de relatie tussen het gebouw en haar gebruikers te verbeteren. Dit heeft geresulteerd in poëtische illustraties die positieve afleiding bieden,” aldus Rene Toneman van Silo.

De branding van Muziekgebouw aan ’t IJ won goud in de categorie Printed Identity Applications. Het Muziekgebouw is een internationaal toonaangevend podium in Amsterdam, dat excelleert in hedendaagse muziek en de daaraan gerelateerde genres klassiek, jazz, elektronische popmuziek en wereldmuziek. Sinds 2008 werkt Silo samen met het Muziekgebouw met als doel een zo breed in muziek geïnteresseerd publiek te inspireren en te verrassen.

Voor de Life Sciences Incubator (LSI) ontving Silo een bronzen European Design Award in de categorie Signs & Displays. De LSI van de Universiteit Utrecht biedt huisvesting aan startups op het gebied van bioscience. Het bedrijf bevat zowel laboratoria als kantoorruimte. Net als het ZMC is dit project door Silo onder handen genomen in samenwerking met Mecanoo Architecten. Silo ontwikkelde een ruimtelijk ontwerp met een focus op privacy voor gebruikers.

Ook Punt Uit kreeg een bronzen award, en wel in de categorie Corporate Illustration. Punt Uit is een bijzondere B&B in het stadscentrum van Delft. In verblijf in Punt Uit is een onvergetelijke gebeurtenis. De inspiratie voor de merkidentiteit komt voort uit de veelzijdigheid van voorstellingen op het Delfts Blauw tegelwerk. Het logo, de typografie, wegwijzers, labels, illustraties: alles is geschilderd. Rene Toneman: “Dit is het nieuwe Delfts Blauw!”

Rene Toneman

Meer weten?

Bel of e-mail Rene