Ontwerpen voor de fietssamenleving – Silo in Frame Magazine

Het wereldwijd fietsgebruik neemt toe, onder meer vanwege de klimaatcrisis en Covid-19. In Frame Magazine onderzoekt Tracey Ingram de impact die deze verschuiving kan hebben op de gebouwde omgeving. Een van de projecten die ze beschrijft is de fietsparkeergarage in Den Haag, ontworpen door Silo en Studio Marsman.

00:00/00:00

Ingram schrijft: “Er zijn talrijke voorbeelden in Nederland van hoe goede stallingen kunnen helpen om fietsgebruik te stimuleren. (…) De resultaten hiervan gaan veel verder dan de archetypische ondergrondse garage en worden juist bestemmingen op zich.”

De fietsparkeergarage onder het Koningin Julianaplein biedt een haast museale ervaring. “We willen de verwachtingen van wat een ondergrondse stalling kan zijn radicaal veranderen,” aldus Rene Toneman in het artikel.

 

Absoluut fascinerend, mooi, innovatief project dat de ervaring van het duurzame woon-werkverkeer verrijkt.

Tracey Wiles , Principal Woods Bagot / Jurylid Frame Awards

Het project heeft ook goede beoordelingen gekregen van de jury van de Frame Awards. Volgens Howard Duffy, founder van HTDSTUDIO, is het project “een heel goed voorbeeld van hoe Nederlanders met geweldige ideeën komen. Het is een plek waar fietsers zich veilig kunnen voelen, en nou ja, bijzonder. (…) Een casestudy voor hoe steden fietsers kunnen managen (en huisvesten)”.

De shortlist voor de 2021 Frame Awards wordt in mei volgend jaar bekend gemaakt.

Rene Toneman

Meer weten?

Bel of e-mail Rene