Silo ontwikkelt spatial branding voor Saxenburgh Medisch Centrum

In opdracht van Saxenburgh Medisch Centrum gaat Silo een strategie ontwikkelen voor de ruimtelijke branding en identiteit van het nieuwe ziekenhuis in Hardenberg. Doel is de relatie tussen gebruiker en het gebouw te versterken. Zo creëren we een prettigere ervaring voor patiënten, bezoekers en medewerkers.

Een verblijf in een ziekenhuis zorgt vaak voor stress. Wachten op een afspraak met je arts, het bezoeken van een ziek familielid, een ingrijpende behandeling: het ziekenhuis is een nieuwe, vreemde omgeving waarin je je meestal niet thuis voelt. Een healing environment met daglicht, groen, ruimtelijkheid, goede akoestiek en plekken met een ontspannen sfeer kan stressverlagend werken. Dat positieve effect op mensen kan bijdragen aan betere en meer effectieve zorg.

Het nieuwe Saxenburgh Medisch Centrum is compact en duurzaam en biedt een compleet pakket aan zorg voor de inwoners van het Vechtdal en Zuidoost Drenthe. Door slim ruimtegebruik wordt met minder vierkante meters meer patiëntenzorg verleend.

Impressies van het nieuwe ziekenhuis - IAA Architecten/Saxenburgh Groep

Saxenburgh Medisch Centrum is ontworpen door IAA Architecten.  Ontwikkelcombinatie Dura Vermeer/Goossen Te Pas realiseert de nieuwbouw. Volgens planning zal het nieuwe ziekenhuis in de lente van 2020 worden opgeleverd, waarna het in de zomer in  gebruik genomen wordt.

Eerder ontwikkelde Silo de ruimtelijke identiteit en bewegwijzering voor het Zaans Medisch Centrum in Zaandam. Dit project heeft vele internationale designprijzen gewonnen, waaronder de ADC Designism Cube, D&AD Yellow Pencil en Frame Award.

Rene Toneman

Meer weten?

Bel of e-mail Rene