Silo op DEMO Festival

Op donderdag 7 november vindt het DEMO Festival plaats op Amsterdam Centraal Station. In plaats van reclames tonen alle 80 digitale schermen op de perrons en in de passages experimenteel en prikkelend motion design. Silo is één van de deelnemende ontwerpbureaus.

Gevestigde grafisch ontwerpbureaus, zelfstandig ontwerpers, kunstacademies en talentvolle jonge designers van over de hele wereld laten gedurende reizigers genieten van motion design in al haar vele vormen. Het station wordt daarmee voor 24 uur een uniek pop-up museum met ruim 180.000 bezoekers. DEMO (Design in motion) Festival is een initiatief van Studio Dumbar en Exterion Media Netherlands.

Voor Silo is motion design niet slechts een eindproduct maar een integraal onderdeel van een merkidentiteit, zoals bijvoorbeeld voor Rijksmuseum Boerhaave en het Netherlands eScience Center. Daarnaast gebruiken we motion design als een ontwerpmiddel: de verhalende ruimtelijke identiteit van het Hoogheemraadschap van Delfland is ontwikkeld op basis van motion design.

DEMO Festival vindt plaats op donderdag 7 november. De programmering is gecureerd door Liza Enebeis, creatief directeur Studio Dumbar, interdisciplinair ontwerper Koos Breen en grafisch en motion designer Xavier Monney, en verandert ieder uur.

Rogier Coopmans

Meer weten?

Bel of e-mail Rogier