Silo twee keer op shortlist Frame Awards

Opnieuw wordt de ‘space-age’ fietsenstalling onder het Koningin Julianaplein gewaardeerd door vakjury’s van belangrijke design- en architectuurprijzen. Het project staat op shortlist van de Frame Awards (twee keer), de Dezeen Awards (ook twee keer) en is finalist van de Dutch Creativity Awards.

De Dezeen Awards zijn de maatstaf voor internationale topklasse in design en de ultieme onderscheiding voor architecten en ontwerpers. Silo staat op de shortlist in de categorieën Civic and Cultural Interiors en Graphic Design. De winnaars, gekozen door een panel van deskundigen, worden in november bekendgemaakt. De lezers van Dezeen kunnen tevens tot 11 oktober stemmen op hun favoriete project.

De Frame Awards zijn een eerbetoon aan ’s werelds beste interieurprojecten, maar ook aan de mensen erachter. Professionals uit de ontwerpsector beoordelen de inzendingen evalueren op vier criteria: innovatie, functionaliteit, creativiteit en duurzaamheid. De fietsenstalling Den Haag is geshortlist in de categorieën Governmental Interiors en Best Use of Light. De winnaars worden op 14 oktober bekendgemaakt.

Het beste creatieve werk in Nederland ieder jaar bekroond met de Dutch Creativity Awards, georganiseerd door ADCN. Het doel is om een open en inclusief platform te creëren om alle creatieve makers, denkers en doeners in Nederland te eren. Het project van Silo is finalist in de categorie Design – Spatial. De uitreiking van de iconische Lampen is op 29 september.

00:00/00:00

De ondergrondse stalling bij Den Haag Centraal werd door Silo ontwikkelt in samenwerking met studiomarsman. Het grensverleggende ontwerp maakt van je fiets parkeren een onalledaagse ervaring. De combinatie van licht en grafiek geeft je het gevoel onderdeel te worden van de skyline van de stad. Het project won eerder onder andere ADC Cubes, Pencils van The One Show en D&AD Awards, en de AZ Award.

Rene Toneman

Meer weten?

Bel of e-mail Rene