Veteranendag 2019: Een gezicht uit duizenden

De vijftiende editie van de Nederlandse Veteranendag zal op 29 juni 2019 plaatsvinden in Den Haag. Net als in de voorgaande acht jaar, werd de campagneidentiteit ontwikkeld door Silo.

Voor het campagnebeeld van de Nederlandse Veteranendag 2019 zijn drie veteranen geportretteerd, maar de beelden zelf bestaan uit duizenden veteranen. De portretten zijn namelijk opgebouwd uit militaire batons. Deze stukjes stof dragen veteranen op hun tenue om bij missies ontvangen onderscheidingen aan te duiden. Uit de batons van duizenden veteranen ontstaat zo één portret. Hiermee laten we zien dat Veteranendag er voor álle veteranen is. Van alle missies, van vroeger tot nu.

De geportretteerde personen zijn allemaal ‘echt’, het zijn geen modellen. De indringende verhalen van Jackson Rodrigues da Cruz, Mirjam Meindertsma en Hendrik Fockens lees je op de website van Veteranendag.

In juni zie je het campagnebeeld in outdoor-uitingen, online, in print en op verschillende NS-stations. De volledige case met de ontwikkeling van de campagneidentiteit staat binnenkort op onze website.

Rene Toneman

Meer weten?

Bel of e-mail Rene