Wayfinding voor dwalers in Depot Boijmans Van Beuningen

Boijmans Van Beuningen heeft Silo gevraagd wayfinding te ontwikkelen voor het Depot, het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. De wayfinding is integraal onderdeel van de visitor experience van dit dynamische en wonderbaarlijke werkgebouw.

Als Depot Boijmans Van Beuningen in 2021 zijn deuren opent, kunnen bezoekers ronddwalen langs een wisselende selectie uit de ruim 145.000 objecten uit de collectie. De publieksbegeleiding richt zich op het inspireren en informeren over het werken met kunst, collectiebeheer en restauratie. De iconische architectuur van MVRDV is als een canvas voor een andere, verbrede blik op kunst.

Depot in aanbouw

Zo’n 45 procent van het Depot is direct publiek toegankelijk. Tussen het entreegebied op de begane grond en het restaurant en dakterras (met prachtig uitzicht!) op de 6e verdieping, ontvouwt zich een driedimensionale straat met de depots van het museum, galeries, restauratie-ateliers, een filmzaal en een educatieve ruimte en depots van private verzamelaars.

Door de wayfinding te verbinden met de programmering worden bezoekers gestimuleerd het gebouw en zijn schatten te ontdekken. Silo werkt in dit project samen met digital agency IN10/Door en tentoonstellingsontwerpers Studio Louter.

Foto's: Ossip van Duivenbode

Rene Toneman

Meer weten?

Bel of e-mail Rene