Silo ontwikkelt wayfinding voor Stadskantoor Leiden en multi-use gebouw Level

Silo gaat wayfinding en signage ontwikkelen voor Level Leiden, een multifunctioneel gebouw direct naast het station. Een belangrijke nieuwe functie in Level is het stadskantoor van de Gemeente Leiden. Silo zorgt ervoor dat bezoekers, gasten en medewerkers zich altijd goed kunnen oriënteren.

Level Leiden ligt op een toplocatie en is voor iedereen gemakkelijk herkenbaar, vindbaar en bereikbaar. De twaalf bovengrondse en twee ondergrondse verdiepingen bieden een plek aan een breed scala aan diensten en bedrijven. De bewegwijzering maakt het complexe gebouw toegankelijker en anticipeert op toekomstige wijzigingen in de huurderssamenstelling. Zo kan het door MVSA Architects ontworpen gebouw als stad gaan functioneren, met de bruisendheid die daarbij hoort.

De gemeente Leiden is de nieuwe huurder van de eerste vier verdiepingen in Level. De publieke dienstverlening vindt plaats op de begane grond, daarboven bevinden zich kantoren en een werkcafé. Net als in de dienstverlening van de gemeente, staat in de wayfindingstrategie de bezoeker/burger centraal. Silo ontwikkelt de bewegwijzering in samenwerking met Kraaijvanger Architects, de interieurarchitect van het stadskantoor.

Silo heeft veel ervaring in het ontwerp van bewegwijzering voor publieke gebouwen zoals het Zaans Medisch Centrum en kantoren zoals bijvoorbeeld het Provinciehuis Antwerpen. Wayfinding is een integraal onderdeel van de ruimtelijke identiteit en optimaliseert de relatie tussen gebouw en gebruiker.

Volgens planning wordt Stadskantoor Leiden in het eerste kwartaal van 2020 in gebruik genomen. In dezelfde periode wordt ook de nieuwe bewegwijzering in het gehele gebouw opgeleverd.

Rene Toneman

Meer weten?

Bel of e-mail Rene