Zaans Medisch Centrum wint Frame Awards People’s Vote

Zaans Medisch Centrum heeft de publieksprijs gewonnen als Healthcare Centre of the Year tijdens de uitreiking van de Frame Awards op 21 februari 2018 in Amsterdam. De healing environment van het ziekenhuis is het resultaat van de nauwe samenwerking tussen Silo en Mecanoo.

Zorgvuldige integratie van architectuur, stedenbouw, landschap, interieur en ruimtelijke identiteit maken van het nieuwe Zaans Medisch Centrum een omgeving die optimaal bijdraagt aan het herstel van de patiënten. Het is een efficiënt en compact ziekenhuis waarin professionele gezondheidszorg en een persoonlijke benadering elkaar versterken.

Silo ontwierp een onderscheidende ruimtelijke identiteit die zorgt voor positieve afleiding en bijdraagt aan de oriëntatie in het gebouw. De opvallende serie van handgetekende illustraties is geïntegreerd in de architectuur en verwijst naar elementen uit de industriële geschiedenis van Zaandam, bekend bij alle inwoners van de regio. Hoogtepunt vormt een menselijk lichaam van 1.500 m2 in de centrale hal.

Met het Zaans Medisch Centrum won Silo eerder prijzen van de Art Directors Club of New York (ADC Awards), een Yellow Pencil van het Britse Design and Art Direction (D&AD), een Red Dot Award en meerdere European Design Awards.

Rene Toneman

Meer weten?

Bel of e-mail Rene