Amare Den Haag

Cultuur voor iedereen in het hart van de stad

Amare is de nieuwe culturele hotspot aan het Spui in Den Haag. Het is dé plek om dans, muziek, theater en meer unieke podiumkunst te beleven. Bovenal is het een huis voor heel Den Haag met internationale aantrekkingskracht. Silo is strategisch partner van Amare voor branding en ruimtelijke experience.

00:00/00:00

Amare brand movie

Onderdeel van de stad

Amare is het huis van Zuiderstrandtheater, Residentie Orkest, Nederlands Dans Theater en Koninklijk Conservatorium. Vier grote zalen met ieder een eigen karakter worden omgeven door een schil van muziekstudio’s en leslokalen. De begane grond en de eerste verdieping vormen een uitbreiding van publieke ruimte. Een rijkdom aan activiteiten, faciliteiten en ervaringen zorgt dat je gestimuleerd wordt niet langs, maar dóór het gebouw te lopen.

I am, we are

Amare verbindt en inspireert mensen met podiumkunst uit alle culturen. Je voelt je altijd welkom in Amare. Welkom om je te verwonderen, welkom om even stil te staan bij de dag of juist even te vergeten. Amare daagt je uit en verrast je bij elk bezoek. Met deze gedachten hebben we de betekenis van de naam voorzien van een krachtige dubbele laag: I am, we are: Amare.

Merk en beleving

Sinds december 2019 werkt Silo samen met Amare aan de ontwikkeling van het merk. Dat gaat van positionering en merkstrategie tot visitor journeys en merkbeleving. Door aan alle facetten – visuele identiteit, spatial branding, signage en wayfinding, digitale communicatie en campagnes – van het merk Amare te werken, creëren we een krachtig geheel van ervaringen.

Een merk dat staat als een huis

Amare is niet alleen een fysieke plek met karakter. Het is ook een nieuwe culturele producent en de partner voor cultuur in de stad. Die belangrijke rol krijgt de komende maanden verder vorm. Silo werkt ook aan de verder integratie van branding en interieur, onder meer in de vorm van wayfinding en signage.

Amare moet een plek worden waar iedereen zich thuis voelt; stadsbewoner, muzikant, danser, student, bezoeker en natuurlijk onze medewerkers.

Jan Zoet , Directeur Amare

KlantStichting AmareJaar2019-nu
Rene Toneman

Meer weten?

Bel of e-mail Rene