Invest-NL

Impact is het doel, rendement is het middel

Nederland moet duurzamer en innovatiever. Dat vraagt om toewijding, geduld en kapitaal. Maar vooral ook om ondernemers met goede plannen voor het Nederland van de toekomst. Invest-NL is opgericht om deze plannen te financieren. Silo ontwikkelde een merkpropositie en visuele identiteit voor de impact investor.

00:00/00:00

Brand movie voor Invest-NL

Financierbaar maken wat niet financierbaar lijkt

Ondernemers met vernieuwende ideeën lopen vaak tegen financieringsobstakels aan. Dat vertraagt het innovatieproces en belemmert groei. Met een aandelenkapitaal van bijna €2 miljard heeft Invest-NL de middelen om meer verantwoorde risico’s te nemen. Zo wordt financierbaar gemaakt wat niet financierbaar lijkt.

Innovatie in Nederland

Als een private onderneming die gefinancierd is met publieke middelen, onderscheidt Invest-NL zich van venture capitalists en andere investeerders. Impact, transitie, samenwerking en versnelling vormen de conceptuele uitgangspunten voor de merkidentiteit. Het logo fungeert daarin als een redactioneel kader voor thematische verhalen en de gebieden waarop Invest-NL zich primair richt: energietransitie en innovatieve scale-ups.

Sprint voor een Quick Scan

Hoe zorg je dat ondernemers snel en eenvoudig kunnen ontdekken wat Invest-NL voor hen kan betekenen? Door middel van een design sprint ontwikkelden Silo en Driebit samen met Invest-NL hiervoor een Quick Scan. Met deze online tool krijgen ondernemers na het beantwoorden van vijf concrete vragen direct feedback of hun businessplan in aanmerking komt voor co-financiering.

Hoogste versnelling

Sinds de start in januari 2020 staat Invest-NL in de hoogste versnelling. Innovatieve ondernemers en andere investeerders weten de organisatie goed te vinden. Vanwege de coronacrisis wordt prioriteit gegeven aan innovaties in de gezondheidszorg en biedt Invest-NL een tijdelijk overbruggingskrediet voor kansrijke start- en scale-ups die worden getroffen door de Covid-19 crisis.

KlantInvest-NLJaar2020CreditsDriebit (Web development)
Dennis Flinterman

Meer weten?

Bel of e-mail Dennis