Nederlandse Veteranendag

Eerbetoon aan alle Nederlandse veteranen

Nederlandse Veteranendag is het jaarlijks nationaal evenement dat in teken staat van erkenning en waardering voor alle veteranen. Silo verzorgt ieder jaar de creatieve strategie en de campagnes van de Stichting Nederlandse Veteranendag.

Voor alle veteranen

Nederlandse Veteranendag is een plechtig evenement dat op een luchtige en feestelijke manier gevierd wordt. Het doel is de verhalen van de veteranen te vertellen en zo te zorgen voor meer bekendheid en meer begrip bij het Nederlandse publiek.

Eén uit duizenden

De campagne voor 2019 – ‘Een uit duizenden’ – laat zowel de individuele veteraan zien als de kracht van het collectief. Dit benadrukt dat Veteranendag een eerbetoon is aan alle veteranen. Van alle missies, van vroeger tot nu.

Militaire batons

In de campagne staan drie veteranen centraal. Maar hun portretten zijn opgebouwd uit militaire batons. Deze stukjes stof dragen veteranen op hun tenue om bij missies ontvangen onderscheidingen aan te duiden. Uit de batons van duizenden individuele veteranen ontstaat één collectief portret.

Veteranenverhalen

Net zoals in de afgelopen jaren, zijn de geportretteerde personen allemaal veteraan, het zijn geen modellen. Op de website van Veteranendag vertellen Jackson Rodrigues da Cruz, Mirjam Meindertsma en Hendrik Fockens over hun ervaringen tijdens missies.

Over de Nederlandse veteranen

Nederland kent meer dan 115.000 militaire veteranen: oud-strijders uit de Tweede Wereldoorlog en van het KNIL, maar denk ook aan vredesmissies, zoals Libanon, de Balkan, Afghanistan, Mali en Irak. Nederlandse veteranen zijn in opdracht van onze democratisch gekozen regering ingezet onder oorlogsomstandigheden of daarmee vergelijkbare situaties. Vanuit dat perspectief verdienen ze erkenning en begrip.

Langjarige samenwerking

Sinds 2010 werkt Silo samen met de Stichting Nederlandse Veteranendag. We adviseren over de communicatiestrategie, ontwikkelen de creatieve campagnes en vertalen deze door in alle publiciteitsmiddelen. Opdat iedereen zijn waardering kan uiten voor het werk van de veteranen, ontwikkelden we in 2019 ook een campagne om het dragen van de witte anjer te stimuleren.

KlantStichting Nederlandse VeteranendagJaar2010-2019CreditsDana-Romina Tietjen (fotografie)
Dennis Flinterman

Meer weten?

Bel of e-mail Dennis