TU Delft

Een ander perspectief op talentwerving

De campus van de TU Delft is een stad op zich met toekomstbestendige gebouwen bestemd voor uiteenlopende gebruikers en activiteiten. Het is een plek die continue verandert. Silo hielp de afdeling Campus and Real Estate (CRE), verantwoordelijk voor het beheer en de ontwikkeling van de campus, met een nieuwe wervingsstrategie voor projectleiders en ander vastgoedtalent.

Prestigieuze werkgever

De TU Delft staat bekend om baanbrekend onderzoek, uitstekend onderwijs en innovatieve samenwerking met externe partners. Met recht een prestigieuze werkgever. Voor niet-wetenschappers is de universiteit echter minder bekend als interessante werkplek. Terwijl er juist voor hen veel unieke projecten en carrièreperspectieven zijn op de campus.

Candidate journey

Het is niet zo moeilijk om voordelen te bedenken van een baan bij CRE. De vraag is: welke aspecten zijn écht relevant voor kandidaten? Door middel van user-centered design onderzochten we wat van belang is voor een passende kandidaat. Door de candidate journey nauwkeurig te beschrijven, konden we specifieke kansen voor arbeidsmarktcommunicatie benoemen.

Waarmee overtuigen we Mieke en Ronald?

Tijdens een werksessie met de opdrachtgever hebben we kandidaattypes gedefinieerd en ze persoonlijk gemaakt. Hoe kijken Mieke en Ronald aan tegen de TU Delft? Wat verwachten zij van een werkgever? Wat zijn hun ambities? Door de inhoud van het werk, de aard van de organisatie en andere randvoorwaarden uit te lichten, zorgen we dat ze de TU Delft in het vizier krijgen tijdens hun zoektocht naar een nieuwe baan.

Oplossing en resultaten

Met de belevingswereld van de kandidaat als strategisch uitgangspunt werd een wervende employer brand story opgesteld. Een compacte campagnewebsite benadrukt het onderscheidend vermogen van de TU als werkgever en vormt de toegang tot actuele vacatures van de afdeling CRE. Met bannering worden potentiële kandidaten naar de website geleid. De gerichte aanpak heeft effect: ongeveer een kwart van de bezoekers van de wervingssite klikken door naar de vacatures.

KlantTechnische Universiteit DelftJaar2017
Dennis Flinterman

Meer weten?

Bel of e-mail Dennis