‘Alsof je je fiets in een museum zet’

Op 1 juli 2020 is de Fietsparkeergarage Koningin Julianaplein in Den Haag officieel in gebruik genomen. In samenwerking met Studio Marsman ontwikkelde Silo een locatiespecifiek ruimtelijk concept dat een prettige en veilige ervaring biedt aan de duizenden dagelijkse gebruikers. De stalling zet hiermee een nieuwe standaard.

Bij de ingebruikname benadrukte wethouder Van Asten de haast museale ervaring in de state-of-the-art fietsparkeergarage. Samen met Magdalena Piotrowska (regiodirecteur NS) en Helga Cuijpers (regiodirecteur ProRail) zette de wethouder als eerste zijn fiets in het rek.

00:00/00:00

Video door de stalling - © NS

De architectuur van Den Haag vormt de basis voor één doorlopende afbeelding op de gehele lichtwand die de stalling omsluit. Gevelelementen van iconische gebouwen zoals de Ridderzaal, het Stadhuis en het Kunstmuseum zijn subtiel in elkaar verweven tot een skyline met een Escheriaanse uitstraling.

Naast het gebruik van licht en ruimtelijke identiteit, zorgen de slimme belijning en routing, en het extra hoge plafond ervoor dat je haast vergeet onder de grond te zijn. Gebruik van de stalling is de eerste 24 uur altijd gratis.

Rene Toneman

Meer weten?

Bel of e-mail Rene