Grote grijpers: spatial branding voor Nemag

Het Nederlandse bedrijf Nemag is internationaal toonaangevend in de ontwikkeling en productie van uiterst efficiënte grijpers voor droge bulkgoederen. Voor het nieuwe kantoor in Zierikzee ontwikkelt Silo een spatial branding concept dat de innovatieve producten en de sterke teamgeest van de mensen van Nemag aan elkaar verbindt.

Nemag is de meest innovatieve fabrikant ter wereld van 4-draads grijpers. Al bijna een eeuw ontwikkelt en bouwt het familiebedrijf in eigen beheer de grootste en de meest efficiënte grijpers en bediend daarmee de top van het segment van intensieve overslag. Nemag staat als vernieuwer bekend in een behoudende sector en is terecht trots op haar rijke historie.

Naar ontwerp van Mecanoo wordt een geheel nieuw kantoorgebouw gerealiseerd, direct aansluitends op de fabriekshal uit 1950.  De gevel van de nieuwbouw is geïnspireerd op de structuur van stalen damwanden en benadrukt het industriële karakter van Nemag. Binnen zorgen de vele visuele verbindingen tussen het kantoor en de productieruimte voor een gevoel van samenhorigheid.

Onderzoek op locatie bij Nemag.

De ontwikkeling van het nieuwe kantoor biedt de kans om historie, heden en toekomst te integreren in het interieur. Het doel van spatial branding is om een inspirerende en positieve werkomgeving te creëren die de waarden van Nemag onderstreept en overtuigend het verhaal achter de producten overbrengt aan potentiële opdrachtgevers en andere bezoekers.

Het concept voor de ruimtelijke identiteit sluiten naadloos aan op de visie van Mecanoo. De realisatie van het kantoor is in volle gang. Oplevering staat gepland in het najaar van 2022.

Rene Toneman

Meer weten?

Bel of e-mail Rene