Hallo Ema, de andere nieuwe stagiair bij Silo!

In september 2022 is Ema Kapelj bij Silo begonnen als stagiair grafisch ontwerp. Gedurende zes maanden zal ze in het team werken aan een breed scala aan projecten. Om meer over Ema te weten te komen, beantwoordde ze vier vragen voor ons.

Wie ben je en wat is je achtergrond?

Ik ben een masterstudent grafisch ontwerp aan de kunstacademie in Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië. Ik ben naar Nederland gekomen om stage te lopen bij Silo. Het belangrijkste in design is voor mij onderzoek en een goede kennis van het onderwerp. Dat vormt de basis voor een functioneel en toch uniek resultaat.

Waarom wilde je stage lopen bij Silo?

In Slovenië is er niet veel belangstelling voor en nadruk op wayfinding. Voor mij vertegenwoordigt Silo een grote upgrade van de gebruikelijke manier van ontwerpen. Het bureau benadert een ruimtelijk ontwerp als een kleermaker die een unieke jurk voor de kamer maakt.

Welke kennis wil je tijdens je stage ontwikkelen?

Ik wil graag nieuwe manieren leren om een project te benaderen en het verhaal ervan te vertalen in een visuele taal die ik (nog) niet ken. We leren allemaal vreemde talen, waarom geen vreemde visuele talen?

Wat moeten we nog meer over je weten?

Ik ben een proefleesfreak. Van een afstand zie ik dat er een punt, een komma of een letter ontbreekt, of dat de ruimte tussen de regels onvoldoende is. Je zou kunnen zeggen dat microtypografie mijn beste vriend is.

Dennis Flinterman

Meer weten?

Bel of e-mail Dennis