Hallo Zohour, de nieuwe stagiair bij Silo!

In april 2023 is Zohour Mosavizadeh bij Silo gestart als onderzoeksstagiair. De komende maanden zal hij de positionering en klanten van Silo onder de loupe nemen en het team bijstaan als researcher voor nieuwe projecten. Om meer over Zohour te weten, stelden we hem vier vragen.

Wie ben je en wat heeft je hier gebracht?

Als zoon van twee architecten heb ik altijd al naar design en kunst gekeken. In mijn thuisstad, Isfahan in Iran, woonde ik zo ongeveer tussen eeuwenoude architectonische meesterwerken. Na mijn middelbare school ben ik naar Nederland verhuisd om International Arts and Culture Studies te studeren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In de afgelopen twee jaar heb ik veel geleerd over het vakgebied.

Waarom wilde je stage lopen bij Silo?

In gebouwen ervaar ik vaak een gebrek aan identiteit en verbinding met de gebruikers. Wat Silo toevoegt aan de architectuur vult deze ruimte heel goed in. Van de projecten van Silo vind ik de fietsenstalling in Den Haag erg mooi. Ik maak er veel gebruik van. De eerste keer dat daar kwam, had ik het gevoel alsof ik naar de toekomst was gereisd.

Welke kennis wil je tijdens je stage ontwikkelen?

Ik wil meer leren over ruimtelijk ontwerp en ervaring opdoen binnen een professionele ontwerpstudio. Ook ben ik erg geïnteresseerd in de manier waarop Silo zich binnen de sector positioneert en presenteert. Uiteindelijk wil ik met mijn onderzoek echt bij kunnen dragen aan de ontwikkeling van Silo.

Wat moeten we nog meer over je weten?

Ik hou enorm van fotografie. Door momenten vast te leggen kan ik anderen de wereld laten zien zoals ik hem zie. Momenteel fotografeer ik voornamelijk analoog, wat veel leuker is dan digitaal. Omdat ik maar een beperkt aantal beelden heb, moet ik voor elke opname de tijd nemen en begrijpen wat ik fotografeer. Meestal komen gebouwen, steden, mensen en dieren voor mijn lens.

Rogier Coopmans

Meer weten?

Bel of e-mail Rogier