Merkstrategie voor transformatie van het voormalige Nozema zendstation

Op de grens van Lopik en IJsselstein ligt het voormalige zendstation van de Nederlandse Omroep-Zendermaatschappij, kortweg Nozema. Het monumentale zendgebouw en omliggende grond staat aan de vooravond van een complete transformatie tot een werk- en ontmoetingsplek die bezoeker laat ervaren hoe innovatieve interieurconcepten en materialen zorgen voor gezonde binnenruimtes.

Het complex kent een rijke geschiedenis. Het voormalig zendstation is een belangrijke erfenis van de vroegste geschiedenis van gesproken massacommunicatie in Nederland. In het omliggende landschap zie je nog de tuiankers van de voormalige zendmasten. Direct naast het rijksmonumentale zendgebouw ligt de bunker die tijdens de Koude Oorlog is gebouwd.

Het voormalig Nozema-complex zal getransformeerd worden naar een openbaar polderpark dat energie en beweging geeft aan de gemeenschap. In het park en de verschillende gebouwen komen bijzondere ontmoetingsplekken waar mensen met elkaar samenwerken, vergaderen of kunst en cultuur opsnuiven.

Silo ondersteunt Legit Forum Groep – de initiatiefnemers, met de ontwikkeling van een nieuwe merkstrategie voor het gebied. De strategie vormt de basis voor de visuele identiteit en spatial branding. Architectenbureau Braaksma & Roos heeft het ontwerp gemaakt voor de transformatie van de gebouwen en paviljoens. Bureau Nieuwe Gracht heeft voor het terrein een landschapsontwerp gemaakt en een Kernrandzonevisie opgesteld.

Dennis Flinterman

Meer weten?

Bel of e-mail Dennis