Next level spatial branding Fontys Campus Eindhoven

Silo keert terug naar Fontys Campus Rachelsmolen in Eindhoven. In navolging van het inspirerende spatial identity en wayfinding concept voor gebouw R3, gaan we nu aan de slag voor nieuwe gebouwen R11, R12 en R13.

In de loop van 2023 worden op campus maar liefst drie nieuwe onderwijsgebouwen opgeleverd, met daartussen een groene publieke ruimte. De ontwikkeling is een enorme impuls voor de campus die in fases getransformeerd wordt tot een eigentijdse educatieve omgeving waar ontmoeting centraal staat.

Om kruisbestuiving te stimuleren worden functies en activiteiten tussen de verschillende campusgebouwen zoveel mogelijk gedeeld. Het beoogde resultaat is meer innovatie,  experiment en ondernemerschap. De campus opent ook haar deuren en krijgt zo een betere verbinding met de stad Eindhoven.

De gebouwen R11, R12 en R13 zijn ontworpen door Barcode (architectuur), Hollandse Nieuwe (interieur) en OKRA (landschap). Silo is gevraagd om in het verlengde van de visie van de architecten een ruimtelijk-communicatieve laag toe te voegen die de samenhang tussen de gebouwen versterkt, bijdraagt aan de oriëntatie en studenten, medewerkers en gasten uitdaagt tot interactie.

De ruimtelijke identiteit van R3 – een van de eerste spatial branding projecten van Silo – won in 2015 een goud bij de European Design Awards. Het ontwerp zorgt nog steeds voor een duidelijk eigen karakter.

Beelden: Hollandse Nieuwe, OKRA en Barcode Architects

Rene Toneman

Meer weten?

Bel of e-mail Rene