Rene Toneman in vakjury Dutch Design Awards

Rene Toneman, creative director van Silo, maakt in 2022 weer deel uit van de vakjury Communication van de Dutch Design Awards (DDA). De Dutch Design Awards worden ieder jaar toegekend aan de beste Nederlandse ontwerpers en hun meest tot de verbeelding sprekende en innovatieve projecten.

DDA kijkt hoe een ontwerp zich verhoudt tot de Nederlandse samenleving in de breedste zin van het woord: economisch, sociaal, cultureel en inhoudelijk. Grote en kleine vraagstukken in én buiten Nederland vragen om een nieuwe, relevante ontwerpbenadering en vormen de aanleiding voor nieuwe dromen om na te streven.

Onderscheidend vermogen is wat de winnaars van Dutch Design Awards verbindt: op de eerste plaats door relevantie en impact, maar ook door de mate waarin ze zich verhouden tot hun eigen vakgebied. Van nieuwe cross-overs en samenwerkingen, tot vakmanschap en materialisatie, tot een prikkelende aanpak of aantrekkelijke vorm.

Binnen de categorie Communications wordt gekeken naar originele wijze waarop design is toegepast om een effectieve en vernieuwende verbinding te leggen tussen doel, boodschap, medium en ontvanger. Van merk en grafisch ontwerp tot digital en advertising.

Onder voorzitterschap van Mieke Gerritzen, bestaat de vakjury Communication uit Bas Koopmans, Karen van der Kraats, Thecla Schaeffer en Rene Toneman.

Inzenden voor de Dutch Design Awards kan tot en met 4 mei 2022.

Rene Toneman

Meer weten?

Bel of e-mail Rene