Vernieuwing wayfinding en branding Centrale Bibliotheek Den Haag

Silo werkt aan een verbeterde bezoekerservaring voor de Centrale Bibliotheek Den Haag. De bibliotheek is dé plek voor persoonlijke ontwikkeling, informatie en ontmoeting in Den Haag en wordt momenteel grondig verbouwd naar ontwerp van Mecanoo architecten.

De missie van de Bibliotheek Den Haag is om alle inwoners van de stad te inspireren zodat ze zich blijven ontwikkelen. Ze maakt informatie voor iedereen bereikbaar en toegankelijk. En ze stimuleert debat en interactie: een multifunctionele en inclusieve ontmoetingsplaats.

Silo ondersteunt de bibliotheek in haar missie met de ontwikkeling van wayfinding en interior signing en het vernieuwen van de corporate identiteit en branding. Het uiteindelijke doel hiervan is een heldere, consistente uitstraling en merkbeleving – van de ruimtelijk omgeving tot (online) communicatie en alles ertussen.

Impressies: Mecanoo Architecten

Het project maakt onderdeel uit van een flinke vernieuwing van de Centrale Bibliotheek. Architectenbureau Mecanoo ontwikkelde hiervoor het ontwerp. De specifieke programmering per verdieping verleidt bezoekers het gebouw te ontdekken en alles te ervaren wat de bibliotheek te bieden heeft. Bovenin het gebouw komt een nieuwe hybride evenementruimte en café met uitzicht over het Spui.

De nieuwe wayfinding ondersteunt de oriëntatie in het gebouw en heeft als doel dat iedereen zelfstandig boeken, bestemmingen en andere diensten kan vinden. Samen met Mecanoo zorgen we ervoor dat de relatie tussen de gebruikers en het gebouw wordt versterkt en dat ieder bezoek aan de bibliotheek een prettige ervaring is.

De vernieuwing wordt gefaseerd uitgevoerd zodat de bibliotheek altijd open blijft voor bezoekers.

Dennis Flinterman

Meer weten?

Bel of e-mail Dennis