Wayfinding voor Depot finalist bij ADC Awards New York

Silo is een van de finalisten voor de ADC New York Awards 2023. Het ontwerp voor de visitor experience en wayfinding in Depot Boijmans Van Beuningen is geselecteerd in de categorie Architecture, Interior and Environmental Design. De winnende projecten worden op woensdag 17 mei 2023 bekendgemaakt.

Wayfinding voor dwalers

Depot Boijmans Van Beuningen is het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. In het radicale gebouw bevind je je tussen meer dan 151.000 objecten. Het voelt alsof je per ongeluk de personeelsingang van een topmuseum bent binnengelopen.

De integrale bezoekerservaring biedt een activerende, ongebruikelijke nieuwe kijk op kunst en moedigt aan tot ontdekken en verzamelen. Het onderscheid tussen back-of-house en front-of-house verdwijnt. Alle digitale (touch)schermen, bewegwijzering en signage zijn ontworpen als een verlengstuk van de architectuur: neutraal, modulair en functioneel.

00:00/00:00

Over de ADC Awards

De Art Directors Club of New York Annual Awards worden al meer dan 100 jaar uitgereikt aan het allerbeste werk op het gebied van reclame, digital media, grafisch ontwerp, productontwerp, motion, gaming, experiential design en architectuur, fotografie, illustratie en mode – allemaal met een focus op creativiteit en vakmanschap.

Silo ontving eerder de felbegeerde Designism Cube voor Zaans Medisch Centrum en Gold Cubes voor de Fietsparkeergarage in Den Haag en Zaans Medisch Centrum.

Rogier Coopmans

Meer weten?

Bel of e-mail Rogier