Welcome to the team, Nai-Dan!

Nieuw jaar, nieuwe collega: sinds het begin van 2023 maakt Nai-Dan Chang deel uit van Silo. Nai-Dan werkt op het snijvlak van ruimtelijk en grafisch ontwerp. Haar werk is onderzoeksgestuurd en richt zich op verschillende manieren waarop mensen hun omgeving waarnemen. We stelden vier vragen om haar beter te leren kennen.

Wat is je achtergrond?

Ik ben geboren en opgegroeid in Taiwan. Na mijn bachelor ben ik naar Nederland gekomen voor de masteropleiding aan de Design Academy Eindhoven. Sindsdien woon ik hier en ontdek ik met plezier de culturele landschappen van Europa.

Als freelancer bij Studio Makkink & Bey in Rotterdam heb ik ervaring opgedaan met het ontwerp van tentoonstellingen en interieurs, en de uitvoering daarvan. Op basis van research ontwikkelde ik verhalen en visualisaties voor heel verschillende exposities. In mijn persoonlijke werk richt ik me op de interactie tussen objecten en ruimte met special aandacht voor specifieke kwaliteiten, zoals materialiteit, kleur en licht.

Wat spreekt je aan in het werk van Silo?

Ik ben een grote fan van projecten zoals dat voor het Hoogheemraadschap van Delfland. Het gigantische wandkleed en de grafische visuals vertellen met veel fijngevoeligheid een prachtig waterverhaal. Ook het indrukwekkende ruimtelijk ontwerp voor de fietsenstalling in Den Haag heeft mijn aandacht getrokken. De manier waarop het historische informatie omzet in een zeer stijlvolle beeldtaal zorgt voor een heel nieuwe energie.

Voor mezelf zie ik veel mogelijkheden bij Silo om projecten te verkennen: van 2D tot 3D, van kleinschalig tot grootschalig, en van visueel tot tastbaar.

Van welk werk krijg je energie?

Het spannendste en meest uitdagende aspect van elk project is het vertalen van complexe informatie naar een begrijpelijke boodschap voor iedereen. Ruimtelijk ontwerp heeft het vermogen om betekenis en ervaring op een onbewuste en directe manier over te brengen op mensen; een samenspel van materiële, ruimtelijke, functionele en conceptuele kenmerken kan zo een verbinding tussen mensen tot stand brengen.

Wat moeten we verder echt nog weten?

Ik ben een grote fan van films. Door naar films te kijken, zie ik hoe andere mensen onze wereld observeren. Met hun visie en kennis zetten zij de observaties om in een uitgebalanceerde opeenvolging van beeld en geluid. Het is alsof ik een andere ruimte en tijd binnenga. Die magie geeft me veel voldoening en energie voor mijn geest. Verder ga ik ook graag naar live-muziekconcerten om me onder te dompelen in soundscapes.

Nai-Dan Chang

Meer weten?

Bel of e-mail Nai-Dan