Welcome to the team, Roel!

In augustus 2022 is Roel Deden bij Silo gestart als 3D Designer. Zijn specifieke kennis en ervaring versterkt het designteam en vormt een belangrijke impuls in nieuwe spatial branding projecten. Om Roel beter te leren kennen, stelden we hem vier vragen.

Wie ben je en wat is je achtergrond?

Ik ben een echte “mug”. Geboren en getogen in Haarlem en nog steeds woonachtig in deze mooie stad dicht bij de zee. Altijd heb ik een voorliefde gehad voor digitale vormgeving maar tijdens mijn studie aan de Design Academy Eindhoven heb ik ervaren hoe belangrijk het is om mijn ontwerpen weer terug te koppelen naar de tastbare wereld.

Ik ben daarom telkens op zoek naar nieuwe methoden om een brug te slaan tussen het digitale en het fysieke. Door concepten te visualiseren vorm ik de connectie tussen de ontwerper en de industrie.

Wat spreekt je aan in het werk van Silo?

Silo biedt mij de mogelijkheid om weer ruimtelijke ontwerpen te maken en deze tot leven te brengen. Verder kan ik mijn kennis op het gebied van parametrisch modelleren verder ontwikkelen en configurators bouwen waar iedereen mee kan spelen. Daarnaast is het leven van een ZZP’er toch af en toe een eenzaam bestaan en is het fijner om samen met anderen aan projecten te werken.

Waar haal je inspiratie uit?

Vaak word ik aangestoken door projecten van vrienden en kennissen die mooie of duurzame dingen bedenken. Sinds 2015 ben ik onderdeel van het collectief Envisions waar we voornamelijk focussen op process en materialiteit en niet op het eindproduct. Daardoor wordt het ontwerpproces heel vrij.

NEO design collective houdt zich dan weer bezig met de toepassing van het product en hoe deze in beeld wordt gebracht. De jongens van SUPERLOCAL inspireren mij tot het denken buiten de gebaande paden en te vragen wat duurzaamheid eigenlijk betekent. Hun ideeën trekken mij ook richtingen op die ik niet van tevoren had kunnen bedenken.

Wat moeten we verder echt van je weten?

Sinds kort ben ik begonnen met een platform genaamd ”3D-EDEN” met digitale tools die het leven van elke 3D-er makkelijker maken. In mijn vrije tijd jaag ik met mijn vriendin in de nachtelijke uren op zeevonk in Zandvoort en Langevelderslag en overdag dobber ik daar nog wel eens op een surfplank.

Dennis Flinterman

Meer weten?

Bel of e-mail Dennis