Welkom designer Jesse!

Sinds april 2023 is Jesse van Meel in dienst bij Silo Creative Agency. Als designer zal hij werken aan zowel projecten voor bestaande opdrachtgevers als Muziekgebouw en Albert Heijn als nieuwe projecten op het snijvlak van branding en de ruimtelijke omgeving. Om Jesse beter te leren kennen, beantwoordde hij vier vragen.

Wie ben je en wat is je achtergrond?

Ik ben geboren in de omgeving van Eindhoven. Als kind was ik altijd bezig met expressie: tekenen, performen, dingen maken. Tijdens mijn studie aan het Sint Lucas in Boxtel kwam ik in aanraking met (grafische) vormgeving. Dit heb ik vervolgens gestudeerd aan de kunstacademie in Arnhem en mezelf zo conceptueel ontwikkeld. Na mijn afstuderen ben ik als ontwerper gaan werken bij HeyHeydeHaas en nu aan de slag bij Silo.

Wat spreekt je aan in het werk van Silo?

Bij Silo komen meerdere disciplines samen. Ik ben echt een platte (2D) denker, dus erg benieuwd waar mijn eigen skills van pas komen en hoe mijn ontwerpvaardigheden te verbreden. Een uitdaging en mogelijkheid voor groei. Verder ben ik gewend om te ontwerpen voor (redelijk) korte duur. Het spreekt me erg aan dat bij Silo ontwerpen worden gemaakt die samensmelten in omgevingen en ruimtes, en daar misschien wel zo lang blijven als het gebouw zelf overeind staat.

Voor welke (ontwerp)uitdagingen mogen ze je wakker maken?

Als ik ontwerp vertel ik het liefst een compleet verhaal in een concept waarbij alles klopt. Ik heb dit vooralsnog vooral kunnen doen voor publicaties en campagnes. Ik kijk erna uit om mee te mogen werken in een complete bezoekerservaring zoals Silo heeft ontwikkeld voor Depot Boijmans Van Beuningen. De vormgeving activeert en stimuleert het nieuwsgierige en onderzoekende gedrag van de bezoekers.

Wat moeten we verder echt van je weten?

Ik heb een grote liefde voor geluid en bewegend beeld. Je zal me niet vaak tegenkomen zonder koptelefoon op en ik ben elke week wel een keer in de bioscoop te vinden. Ik speel zelf ook gitaar en experimenteer met bewegend beeld. Verder bezoek ik ook graag musea en concerten.

Jesse van Meel

Hoe kunnen wij jou helpen?
Meer weten?

Bel of e-mail Jesse