CIC Rotterdam

Geïnspireerd om de top te bereiken

Cambridge Innovation Center (CIC) Rotterdam biedt een flexibele, dynamische werkomgeving voor start-ups. In samenwerking met Kraaijvanger Architects ontwierp Silo een visual narrative dat inspireert en uitdaagt tot innoveren.

Innovatiegemeenschap

CIC biedt start-ups alle ruimte om zich volledig op de ontwikkeling van hun bedrijf te storten. De variatie in ruimtes en vele voorzieningen maken alle activiteiten mogelijk: overleggen, geconcentreerd werken, events, brainstormen, ontspannen. Het Venture Café is de stamkroeg voor de innovatiegemeenschap. Creatieve interventies in het interieur zorgen voor werkomgeving met verrassende plekken en duidelijke oriëntatiepunten.

Ma, negatieve ruimte

Het vertrekpunt voor het ontwerp is het Japanse begrip ‘Ma’. Hiermee wordt de ruimte tussen twee delen – het interval, de pauze – aangegeven. Het resultaat is een intensieve visuele ervaring van vorm en de afwezigheid van vorm. Het principe van ‘Ma’ komt terug in het gebruik van kleur, licht, textuur, identiteit, planten en patronen.

Mountains of Excellence

Op basis van het interieurconcept, creëerde Silo ‘Mountains of Excellence’. De uitdaging de hoogste top van ieder continent te bereiken vormt een stimulans het beste uit jezelf halen. Gebaseerd op 3D-modellering en cartografische gegevens, stelt het subtiele diepte-effect je in staat om in één keer de berg, de top en de beklimming te zien.

In CIC vind je de Mount Everest (Azië, 8848m), Aconcagua (Zuid-Amerika, 6962m), Denali (Noord-Amerika, 6190m), Kilimanjaro (Afrika, 5895m), Elbroes (Europa, 5642m), en Puncak Jaya (Oceanië, 4884m)

Radicaal verbeteren van de startup community

Het Cambridge Innovation Center (CIC) heeft de ambitie om de start-up community in Nederland radicaal te verbeteren. Het bedrijf heeft zich in 2016 in het Groot Handelsgebouw in Rotterdam gevestigd. Met meer dan 200 startups is het een van de meest dynamische plekken in het Central Business District. CIC onderscheidt zich van de vele andere co-work-concepten met een eigenzinnige aanpak en sfeer.

KlantCIC Rotterdam & Kraaijvanger ArchitectsJaar2019CreditsStijn Poelstra (fotografie), Kraaijvanger Architects (architectuur)
Rene Toneman

Meer weten?

Bel of e-mail Rene