Maak kennis met Dodde: Silo’s nieuwe stagiair visual design

Silo heeft een nieuwe stagiair visual design: Dodde Schimmel. De komende maanden maakt ze onderdeel uit van het ontwerpteam en werkt ze mee aan opdrachten voor het Muziekgebouw, Amare, het Nederlands Veteraneninstituut en Hof van Saxen.

Dodde is vierdejaars student Graphic Design aan Artez, University of the Arts in Zwolle. Ze is met name geïnteresseerd naar de rol van ontwerpers bij sociaal-maatschappelijke onderwerpen, zoals duurzaamheid, de vluchtelingenproblematiek, laaggeletterdheid en de zorg.

Als ontwerper is Dodde op zoek naar impact. Wat is het effect van design op het menselijk gedrag? Hoe kan design daadwerkelijk veranderingen tot stand kan brengen op zowel lokaal, regionaal als mondiaal niveau? “Daardoor voel ik me verantwoordelijk voor mijn eigen werk,” aldus Dodde.

Het draait voor mij allemaal om een positieve impact en om betekenis!

Over haar stage bij Silo zegt ze: “ik wil graag van A tot Z leren over het werken bij een ontwerpbureau; hoe de communicatie met opdrachtgevers werkt en hoe je over de grenzen van je eigen vakgebied stapt binnen een interdisciplinair team. Ik wil meer ervaring krijgen in het ontwikkelen en visualiseren van mijn ideeën.”

Naast haar studie werkt Dodde in een slijterij en (vóór Covid19 en hopelijk snel weer) op festivals en evenementen. Ze houd van fotograferen, en ontdekt graag nieuwe plaatsen en plekken.

Dennis

Wil je ook stage lopen bij Silo?

Bel of e-mail Dennis