Welcome to the team, Paul!

Sinds januari 2022 versterkt Paul van Barneveld het ontwerpteam van Silo. Als Senior Designer speelt hij een belangrijke rol in de ontwikkeling  van nieuwe projecten. Om Paul beter te leren kennen, stelden we hem vier vragen.

Wie ben je en wat is je achtergrond?

Ik ben een conceptuele, analytische denker en ik hou ervan om een visuele boodschap over te brengen, altijd vanuit de kerngedachte van een merk. Zo echt, tijdloos en eenvoudig mogelijk.

De afgelopen tien jaar heb ik vele merkstijlen en -belevingen mogen ontwikkelen, in de breedste zin van het woord: van branding concept tot campagnes, van store tot digital design, van signing tot packaging design en van product design tot art direction.

Wat spreekt je aan in het werk van Silo?

De combinatie die Silo maakt tussen branding, digitaal en ruimtelijk ontwerp maakt me enthousiast. En de finesse waarmee dit wordt vertaald naar het eindresultaat. Daarvan vind ik de fietsparkeergarage een sprekend voorbeeld waar concept, middelen en ontwerp heel mooi samenkomen tot echt een beleving.

Welke ontwerper bewonder je?

Meerdere ontwerpers om verschillende redenen. Anish Kapoor voor de belevenis van zijn werk door onder andere vorm, gebruik van materiaal, omgeving en het kijken zelf. Wim Crouwel voor zijn rationele, systematische en minimalistische benadering. En het iconische werk van Dick Bruna voor zijn eenvoud in vorm en kleurenpallet.

Paul als @lentefiguur

Wat moeten we verder echt van je weten?

Mijn vrije tijd breng ik graag door met vriendin en mijn kinderen. En ben ik graag in of rond de zee. Daarom zet ik mij met veel plezier al een aantal jaren in als Cleanups coördinator bij Stichting de Noordzee en Surf-begeleider bij het Surfproject – surfles voor kinderen met Down, autisme of ADHD. Om even achter het scherm weg te zijn maak ik houten figuren onder de naam @lentefiguur.

Dennis Flinterman

Meer weten?

Bel of e-mail Dennis