Werk in uitvoering voor Nationale-Nederlanden

De kantoren van Nationale-Nederlanden in Den Haag en Rotterdam ondergaan een complete transformatie. In het zeer ambitieuze project wordt een volledig circulaire, zero-waste, WELL Platinum-gecertificeerde werkomgeving gerealiseerd met een zo laag mogelijke MKI.

In samenwerking met interieurarchitect Fokkema & Partners heeft Silo een prikkelende ruimtelijke benadering ontwikkeld voor een aantal belangrijke plekken: vier vleugels die zijn ingericht als co-working- en projectruimtes en een eventruimte waar Nationale-Nederlanden een breed scala aan interne en externe activiteiten kan organiseren.

De zorgvuldig geïntegreerde ruimtelijk interventies benadrukken de kernwaarden van NN. De vier co-working spaces zijn ontworpen op basis van belangrijke overkoepelende thema’s: duurzaamheid, community, creativiteit en vitaliteit. Door in te zetten op innovatie en flexibiliteit is de werkomgeving na de transformatie klaar voor nieuwe manieren van post-COVID (samen)werken.

Mozaïek uit (rest)materialen die geoogst zijn uit de verbouwing, aangevuld met andere circulaire materialen. Illustraties geprint op duurzame wandpanelen verbeelden belangrijke thema’s voor NN.

‘You Matter’ – de kernboodschap van NN – komt in verschillende bijzondere verschijningen terug.

De mozaïeken geven uitdrukking aan het thema van de projectspace waarin ze zich bevinden; in dit geval ‘Creativity’. De kernwaarden van NN zijn subtiel verwerkt in de wanden van de Event Space.

Bij het complexe project zijn een groot aantal partners betrokken: Fokkema & Partners, Gielissen Interiors, Royal HaskoningDHV, LBP|SIGHT, Stevens Van Dijck, bba binnenmilieu bv, Superuse, Oogstkaart, Spaces4you B.V., Vepa de meubelfabriek, JP van Eesteren, Veolia, TRIBOO EU en vele anderen. De ontwerpen van Silo worden op dit moment uitgevoerd.

Erik Mastebroek

Meer weten?

Bel of e-mail Erik